ENHU HU
 
 
 
Főoldal / Alkalmazások / Anyagtovábbítás / Pneumatikus szállítóberendezések  

Pneumatikus szállítóberendezések

Dense Phase Pneumatic Conveying

Általánosan elmondható, hogy a szemcsés és ömlesztett szilárd anyagoknak a tároló helyre vagy adott feldolgozási folyamathoz történő továbbításánál a pneumatikus szállítóberendezések biztosítják a legnagyobb teljesítményt és leghatékonyabb szállítást.

A pneumatikus szállítás egyszerű, megbízható és rugalmas. Egyszerű, mégis hatékony módja az anyagnak egy adott helyről egy vagy több célhelyre történő szállítására. A pneumatikus szállítást az iparágban bárhol lehet alkalmazni az ömlesztett szilárd anyagok szállítására, kezdve a finom por állagú kohéziós anyagoktól a nedves darabos szénig. A szállítás zárt térben, pormentesen történik, így megfelel az egészségre ártalmas anyagok kezelésére vonatkozó COSHH szabvány szigorú követelményeinek, valamint egyéb nemzetközi ipari előírásoknak. Ráadásul a pneumatikus szállítás a hagyományos mechanikus módszerekhez viszonyítva kevésbé veszélyes a környezetre.

Dense Phase Conveying

A fluidizációs pneumatikus szállítás a problémás, csiszoló hatású vagy morzsálódó anyagok szállítására alkalmas. A berendezés az anyagból mintegy dugót képezve tolja azt előre egy csővezetéken viszonylag kis sebességgel (2-8 m/s). A csővezetékek és csőhajlatok kopása így minimális lesz, ami biztosítja a minimális karbantartási igényt és a rendszer alkatrészeinek hosszú élettartamát. A sűrített levegő hatékony felhasználása kis energiafogyasztást és alacsony működtetési költségeket eredményez.

A fenti animáció a fluidizációs pneumatikus szállítórendszert mutatja be. A rendszer nyomásálló tartályból és az anyag be- és kiáramlását szabályozó szelepekből áll. A fluidizációs rendszer jelentős (akár 1,5 km) távolságra is képes elszállítani az anyagot maximálisan 450 t/h kapacitással.