ENHU HU
 
 
 

Az adagoló asztal jellemzői

SZABVÁNYOS JELLEMZŐK

 

Direct Load Facility


Közvetlen rakodási lehetőség

Loaded Start-Up 


Indítás
teherrel

Specially Manufactured Plates 


Speciálisan hengerelt tagok

Chains

 
Láncok és
görgők

 

 

Head and Tail Shafts

Első és hátsó tengelyek

Mainframe

Váz

Variable Speed Drives

 Hajtás

 

 

VÁLASZTHATÓ FUNKCIÓK

 

In-Built Fines Retrieval

Videó megtekintése a közvetlen rakodási funkcióról

 

KÖZVETLEN RAKODÁSI LEHETŐSÉG

Az MMD adagolókra jellemző közvetlen rakodási lehetőségnek köszönhetően az anyagot közvetlenül az adagoló asztalra lehet rátölteni, akár úgy is, hogy az adagoló épp működésbe van.

Amikor az anyagot az adagolóra rakodják, az asztal - rugalmas kialakításánál fogva - az ütődés hatására deformálódik. Az ütközést felfogó támasztó sínek, a láncok és görgők a fennmaradó erőket felfogják és a teljes mértékben hegesztett, egy darabból álló kerethez továbbítják, és az adagoló asztal végül elnyeli az ütközési energiát. Az ütközési energia elnyelése lehetővé teszi a támasztó acélszerkezet minimalizálását, így az adagoló könnyen üzembe helyezhető külszíni fejtéseknél, feldolgozó üzemekben és föld alatti fejtéseknél egyaránt.

A Caterpillar láncok és az ütközést felfogó sínek elhelyezését úgy tervezték, hogy a szállítóasztal teherbírása optimális legyen, ugyanakkor a láncok és görgők hozzáférhetők maradjanak a rutinellenőrzésekhez.

 

INDÍTÁS TEHERREL

A legnagyobb nyomatékra ahhoz van szükség, hogy a teljesen megrakott adagolót állásból munkasebességre gyorsítsuk. A teljesen megrakott adagoló indításához szükséges erőt/nyomatékot befolyásolja az adagoló mérete, hossza és dőlésszöge, valamint az anyag típusa és a kívánt kapacitás.

 

Az MMD az évek során összegyűjtött tudást és tapasztalatot felhasználva és az adott felhasználás követelményeit figyelembe véve tervez meg minden egyes adagolót. A teherrel indítás lehetővé teszi az adagoló igény szerinti indítását és leállítását, anélkül, hogy ez fennakadást okozna a termelésben.

 

SPECIÁLISAN HENGERELT TAGOK

Az adagoló asztal narancssárgával jelölt folyamatos rakodási felülete a hernyólánchoz egyesével rögzített, rövid lemezek sorozatából áll.

A lemezek az MMD által tervezett speciális hengerelt tagokból készülnek. A hengerelt gyártási folyamat kisebb méreteltérést, nagyobb kopásállóságot és növelt terhelhetőséget biztosít az öntési technológiához viszonyítva. A szomszédos tagok széle pontosan átfedi egymást, ezáltal megakadályozza az anyag átfolyását, még az első és hátsó lánckerekeknél is.

Az asztal bordás felületkiképzése optimális érintkezést tesz lehetővé az anyaggal, ráadásul könnyű mégis erős felületet biztosít a rakodáshoz. A bordás kialakításnak köszönhetően a tagokat a lánchoz rögzítő csavarokat a bordák mélyedésébe lehet helyezni, ami védi a csavarokat az adagolóra hulló anyagtól. A csavaros rögzítés miatt az asztal kisebb szakaszai könnyen eltávolíthatók, ha az asztal fő alkatrészeihez javítás vagy karbantartás céljából hozzá szeretnénk férni.

A szállítóasztal teherbírását a kialakításon és a gyártási folyamaton kívül a láncok és az ütődést felfogó sínek helyzete is befolyásolja. Az alátámasztáson túl a láncok és a sínek megfelelő elhelyezése adja az asztalnak azt a rugalmasságot, amivel képes ellenállni a terhelésnek. A lemeztagos asztal deformálódási képességének köszönhetően az adagolót ért rendkívül nagy terhelés nagy része az ütközést felfogó síneken keresztül a robusztus vázhoz továbbítódik, ami megakadályozza, hogy a görgők és a láncok sérüljenek, így növelve ezek hasznos élettartamát.

 

LÁNCOK ÉS GÖRGŐK

 

 

Chains and Rollers

LÁNCOK

Az MMD adagoló asztalokban két, nagy igénybevételre tervezett, tömített és zsírozott, edzett acél láncág található. Az egység minden egyes alkatrészekének edzési folyamata garantálja a maximális szilárdságot, ütésállóságot, valamint az egyenletes kopást az alkatrészek hosszú élettartama alatt.

A tömítés megakadályozza, hogy a csiszoló hatású anyag bekerüljön a lánc belsejébe, ami idő előtti kopáshoz vezethetne. A tömítés 20-30%-kal megnöveli a lánc élettartamát. A tömített és zsírozott láncnál kisebb mértékű a súrlódás, így alacsonyabb a karbantartási költség és javul a hatékonyság is. A láncban bizonyos távolságokra szétszedhető láncszemek találhatók a kisebb szakaszok eltávolításának és visszaszerelésének megkönnyítése érdekében.

 

   

Carry and Return Rollers

 

Return Roller

SZÁLLÍTÓ ÉS VISSZATÉRŐ GÖRGŐK

A felső szállítógörgők az adagoló hosszában adott távolságokra elhelyezett, normál görgők, melyek feladata az asztal egyenletes mozgatásának garantálása. A rakodási zónában sűrűbb a görgők elhelyezése, ami biztosítja a megfelelő teherbírást és támasztékot. A szállítógörgők csapágyait úgy alakították ki, hogy ellenálljanak a rendkívüli terhelésnek, tömítésük pedig garantálja a teljes élettartam alatti kenést és a hosszú használati időt.

Az adagoló asztal visszatérő ágát speciális hőkezelésnek alávetett acél visszatérő görgők továbbítják. A görgőket csavarok rögzítik az alsó gerendához. A teljes visszatérő görgőegységet ki lehet húzni a gerenda gerincén lévő furaton keresztül, így az eltávolítás és visszaszerelés könnyen végrehajtható az adagoló oldaláról.

 

 

 

ELSŐ ÉS HÁTSÓ TENGELYEK

 

Plate Feeder Head Shaft

Az MMD lemeztagos adagolója melegen hengerelt nemesacélból készült, nagy igénybevételre méretezett, első (hajtó) és hátsó (hajtott) tengellyel felszerelt. A pontosan megmunkált tengelyekhez kapcsolják a kerékagyakat és a csapágyakat, valamint az első tengelyhez a támasztógyűrűket és a hajtóművet.

Az első tengelyen a támasztógyűrűket az ütközést felfogó sínekkel egy vonalba helyezik el, ezek támasztják az első tengelyen átforduló lemeztagokat.

A hajtás nélküli, és ezért az első tengelynél rövidebb és könnyebb hátsó tengely a tengelycsapágyak között található.

Mindkét tengelyhez nagyméretű csapágyakat használnak. A csapágyak kenéséhez a csapágyházba és a zárósapkákba kenőanyagtartályt szereltek.

 

   

Sprocket and Hub

Sprocket and Hub

LÁNCKEREKEK ÉS KERÉKAGYAK

Az első és hátsó tengelyeken lévő, csavarral rögzíthető, szegmentált kiképzésű lánckerekek kopásálló ötvözött acélból készülnek. A fogazatok bármely szakasza felcserélhető egymással mind az első, mind a hátsó lánckeréknél, ami egyszerűvé teszi karbantartást és a pótalkatrészek rendelését. Mindegyik lánckerék páratlan számú foggal rendelkezik mindegyik tárcsán, így az összes fogat érintő kapcsolat csak a lánc minden második fordulata után következik be, ami hosszabb élettartamot eredményez.

A lánckerék fogazatát a csere könnyebbé tétele érdekében nagy szakítószilárdságú csavarok rögzítik a kerékagyra. Az ötvözetből készült, pontosan megmunkált lánckerékagyak biztosítják azt a nagy nyomatékot, amire a teljesen megrakott asztal elindításához szükség van.

 

 

 

VÁZSZERKEZET

 

 

Mainframe

 

Az MMD adagoló alapja a teljesen hegesztett vázszerkezet, mely hengerelt acél gerendákból épül fel. A bordázott és merevített kialakításnak köszönhetően a gerendák robusztusak, mégis könnyűek, így csökkentve az acélváz szükséges méretét, ami könnyűvé teszi a helyszíni összeszerelést. A nyitott szerkezet kényelmesen kivitelezhető vizuális vizsgálatot tesz lehetővé még akkor is, amikor az adagoló éppen üzemel.

A szerkezet tartalmaz két főtartót, melyek végigfutnak az adagoló teljes hosszán. A főtartókat keresztgerendák erősítik egymáshoz. Ez képezi a vázszerkezet alapját. A gerendákon szabad peremek találhatók a külső szerkezetek (pl. töltőgaratok) kényelmes rögzítésére. A teljesen hegesztett szerkezeten további gerendák futnak végig az adagoló teljes hosszában. Az ütközést felfogó síneket ezekre a gerendákra kerülnek, hogy a jelentős terhelési erő közvetlenül a vázszerkezethez továbbítódjon.

Bizonyos föld alatti műveleteknél, illetve olyan üzemekben, ahol a rendelkezésre álló tér korlátozott, lehetőség van arra, hogy a vázszerkezetet szakaszokban gyártják le, amelyeket aztán a felhasználás helyén csavaroznak össze.

 

 

VÁLTOZTATHATÓ SEBESSÉGŰ HAJTÁSOK

 


A Hydraulic drive

An Electro-Mechanical Drive

Az adagolók hajtása általában változtatható sebességű egység, mivel gyakran ez a fő eszköz az üzem kapacitásának szabályozására. Ennek megfelelően az adagolókat vagy változtatható sebességű hidraulikus hajtással, vagy változtatható frekvenciájú elektromechanikus hajtással szerelik fel az alkalmazástól függően. Mindkét módszer fokozatmentes sebességszabályozást és egyszerű kezelőszervekkel végzett távszabályozást tesz lehetővé.

Kettős hajtással szerelhetők fel azok a berendezések, amelyeknél egy hajtás nem képes megfelelő teljesítményt biztosítani. Ebben az esetben a két hajtás az adagoló asztal első tengelyének két végére kerül.

 

   

 

PORVISSZANYERŐ RENDSZER

Az anyagtól függően por állagú részecskék halmozódhatnak fel az adagoló asztal alatt. Az MMD porvisszanyerő rendszerrel szereli fel lemeztagos adagolóit.

A porvisszanyerő rendszer úgy működik, hogy a szállítóasztal bizonyos tagjaihoz tisztító kaparókéseket hegesztenek, melyek az adagoló aljáról összegyűjtik a por állagú anyagot, és azt elszállítják a többi anyaghoz az adagoló végébe, így nincs szükség külön szállítószalagra a por továbbításához.

Mivel a porvisszanyerő rendszer a normál adagoló szélességén és hosszúságán belül található, igény szerint az adagolóhoz illeszthető.

Ahol nem alkalmazzák a porvisszanyerő rendszert, az adagoló visszatérő ágának továbbítása a főtartó gerendákon belülre rögzített görgőkön történik.

MMD and Arcon company logos