ENHU HU
 
 
 

Az adagoló asztal jelölései

Az MMD nagy igénybevételre tervezett lemeztagos adagolóinak típusjelölése jelenleg D4-től D11-ig terjed. A különböző típusszámok eltérő hosszúsági és szélességi paramétereket takarnak.

Az alábbiakban ismertetjük az MMD adagolók jellemzőit és az ezeknek megfelelő jelöléseket:

 

Láncok és görgők

Chains and Rollers

Az adagolók fő paraméterei a nagy igénybevételre méretezett láncok és a vázhoz erősített görgők jellemzői. A láncok és görgők mérete a felhasználástól és a rájuk kifejtett erőhatásoktól függően változik. A D4, D7, D9 és D11 jelölésű láncokat és görgőket a Caterpillar gyártja. A jelölésben a számok növekedésével együtt nő a megengedhető terhelés. Az adagolók típusjelölése is ennek megfelelő, így létezik D4-es, D7-es, D9-es és D11-es adagoló asztal.

   

Az adagoló asztal szélessége

Plate Width

A lánchoz rögzített adagoló asztal speciálisan hengerelt tagokból készül. Az eltérő igények kielégítése érdekében az asztalok különböző szélességgel készülnek. A rendelkezésre álló szabványos szélességek: 1500, 2000, 3000 és 4000 mm.

   

Az adagoló asztal hossza

Feeder Length

Az adagoló asztal hossza a hátsó és az első lánckerék középvonalainak távolsága, mely megmutatja, hogy az anyag mekkora távolságot tesz meg a rakodási területtől a célpontig.

   
   

Hajtás

Drive

 

Drive

Az első lánckeréknél elhelyezett hajtás általában változtatható sebességű egység, mivel gyakran ez a fő eszköz az üzem kapacitásának szabályozására. Az energiaforrástól függően kétféle változtatható sebességű hajtás használható, melyek az elektromechanikus és a hidraulikus hajtás.

   

Porvisszanyerő rendszer

Fines Retrieval System

Az adagoló asztal alá telepített porvisszanyerő rendszer választható extra funkció, melynek használatával megakadályozható, hogy a por állagú anyag az adagoló alá hulljon.
 

 

 

 

MMD and Arcon company logos