ENHU HU
 
 
 
Főoldal / Alkalmazások / Osztályozás / Az MMD berendezések tulajdonságai és előnyei  

Az MMD berendezések tulajdonságai és előnyei

Az MMD elismert tervező és gyártó a külszíni és föld alatti bányászat területén használt anyagfeldolgozó berendezések piacán. Széleskörű tapasztalatának köszönhetően az MMD versenytársainál lényegesen előnyösebb tulajdonságokat magukba foglaló berendezéseket kínál.

KOMPAKT KIALAKÍTÁS

 

     

 

 

Ha összehasonlítjuk az MMD aprítóberendezéseinek méreteit, láthatjuk, hogy a gépek magassága nem növekszik a nagyobb kapacitással arányosan, ennek köszönhetően a függőleges méret valószínűleg semmilyen kapacitásnál nem lesz nagyobb a kívántnál. Mivel a bányákban és alagutakban a berendezések magassága kritikus paraméter, az MMD aprítók kompakt kialakítása rendkívül nagy előny.

A gépek két fő tulajdonsága teszi lehetővé, hogy kompakt méretük ellenére nagy kapacitással rendelkeznek: az egyedi törési hatásmód és a forgás rostáló hatása. A rostáló hatás miatt nincs szükség külön előosztályozó rostákra. A rostáló hatást az teszi lehetővé, hogy a csigavonalú kialakítás a nagyobb rögöket fent tartja, miközben a nagy fogak közötti hézagokon a méreten aluli anyag áthullik. Az egyedi törési hatás során háromféle különböző törési erő hat, melyeket elsődleges, másodlagos és harmadlagos törési erőnek neveznek.

A kompakt kialakítás előnyei akkor válnak igazán egyértelművé, ha összehasonlítjuk a különböző 1000 t/h kapacitású zúzógépek méreteit. A gépek az alábbi ábrán azonos méretarányban láthatók.

 

ÁLTALÁNOS MŰSZAKI JELLEMZŐK
Anyag: Közepes / Kemény mészkő   Adagolási méret: 750 mm
Szemnagyság: 250 mm   Kapacitás: 1000 TPH

 

 

Comparison of Crushers

 

MÉRETEN FELÜLI ANYAG ELTÁVOLÍTÁSA

 

Az MMD aprítók különleges funkciója, hogy a feldolgozható méretet meghaladó rögöket úgy képes eltávolítani, hogy a munkafolyamatot nem kell megszakítani. Az aprító állomásnak ez a hidraulikusan szabályozott funkciója lehetővé teszi, hogy a kezelő egy erre célra szolgáló ajtó kinyitásával eltávolítsa a méreten felüli rögöket.  

PONTOS APRÍTÁS TÚLZOTT PORKÉPZŐDÉS NÉLKÜL

 

Az MMD berendezései a nyomóerők helyett húzóerőket alkalmaznak az aprítási művelethez, így a gép gazdaságosan alacsony fordulatszámon működhet, ráadásul az aprítás során nincs túlzott porképződés.

Az MMD aprítók másik kivételes jellemzője, hogy képesek nedves, tapadós és kemény anyagot kezelni akár külön, akár ugyanabban az egységben együtt. A tapadós anyagokhoz szükséges módosításokat egyszerűen végre lehet hajtani a gyártási szakaszban, illetve a már kész gépeken, amennyiben változás következik be a feldolgozandó anyagban.