ENHU HU
 
 
 
Főoldal / Alkalmazások / Osztályozás / Az MMD által forgalmazott aprítók teljes választékának megtekintése  

Az MMD által forgalmazott aprítók teljes választékának megtekintése

 

500 Series Sizer

Kéttengelyes aprító:
500-as sorozat

 

625 Series Sizer

Kéttengelyes aprító:
625-ös sorozat

 

750 Series Sizer

Kéttengelyes aprító:
750-es sorozat

         

1000 Series Sizer

Kéttengelyes aprító:
1000-es sorozat

 

1300 Series Sizer

Kéttengelyes aprító:
1300-as sorozat

 

1500 Series Sizer

Kéttengelyes aprító:
1500-as sorozat

         

Mobile

Mobil és félmobil aprítóállomások 

 

 

Kéttengelyes aprító: 500-as sorozat

 

500 Series Sizer

Ez a típus volt az MMD által elsőként megépített aprító berendezés, melyet szerte a világon számos iparágban sikerrel használnak. Rendkívüli sokoldalúsága lehetővé teszi, hogy az 500-as sorozatba tartozó aprítókat a fogak elrendezésétől függően elsődleges, másodlagos vagy harmadlagos aprítási műveletekhez használják.

A gép rendelhető fix vagy állítható tengelytávolsággal, illetve egy rotorral. A fogak különféle elrendezési módjai minden alkalmazáshoz megfelelő megoldást kínálnak. Ráadásul a berendezés különböző hosszúságú változatokban készül, így az adott kapacitásigénynek megfelelően kiválasztható a szükséges méret. A teljesítményigénytől és a feldolgozandó anyagtól függően pedig választani lehet egyszeres és kettős hajtás között is.

Az 500-as sorozatba tartozó, normál kialakítású, két 75 kW-os elektromos motorral hajtott aprító nagyjából 12 tonna tömegű.

 

Kéttengelyes aprító: 625-ös sorozat

 

625 Series Sizer

A 625-ös sorozatú aprító berendezések a legnépszerűbbek közé tartoznak, köszönhetően annak, hogy ugyanabban a rendszerben, közepes kapacitási igények mellett, elsődleges és másodlagos felhasználásra is kialakíthatók, így az elsődleges és másodlagos egységek közös hajtásról üzemeltethetők.

Az adagoló hosszát már a tervezés szakaszában a kapacitásigényhez lehet igazítani, és az egységet ki lehet alakítani fix vagy állítható tengelytávolsággal. A fogak számos elrendezési móddal rendelhetők a legkülönfélébb alkalmazásoknak megfelelően.

A teljesítményigénytől és a feldolgozandó anyagtól függően választani lehet egyszeres és kettős hajtás között is, ahol egy vagy két 260 kW-os elektromos motor gondoskodik a működésről.

A 625-ös sorozatba tartozó, szabvány, 5-fogas, másodlagos, 2 méter hosszú adagolóval felszerelt, két 260 kW-os elektromos motorral hajtott aprító megközelítőleg 26 tonna tömegű.

 

Kéttengelyes aprító: 750-es sorozat

 

750 Series Sizer

Az 500-as sorozat megtervezése után nem sokkal kifejlesztett 750-es sorozat nagyobb kapacitásigényt kínál, és nagyobb szemnagyságú és keményebb anyagok feldolgozására is alkalmas. A fogak elrendezésétől függően elsődleges vagy másodlagos gépként is használhatók.

A fogak sokféle elrendezési módja lehetőséget ad szinte minden alkalmazás kiszolgálásához. Sőt, az MMD mindig kész új konfigurációk kifejlesztésére, ha valamilyen új alkalmazás ezt szükségessé teszi.

Ha a feldolgozási rendszerben 750-es sorozatú gépet használnak elsődleges berendezésként, a másodlagos berendezés gyakran 625-ös aprító szokott lenni, így nagyobb méretcsökkentési arány érhető el, mint ha csak egy gépet használnak a feladatra. Az adagoló hosszát ennél a berendezésnél is - akárcsak az MMD összes aprítójánál - a kapacitásigényhez lehet igazítani.

A 750-es sorozatba tartozó, normál, 3-fogas, elsődleges, 400 kW-os elektromos motorral hajtott aprító körülbelül 40 tonna tömegű.

 

Kéttengelyes aprító: 1000-es sorozat

 

1000 Series Sizer

Az 1000-es sorozatot azzal a céllal tervezték, hogy elsődleges berendezéseket kínáljanak a 750-es és a nagy kapacitású 1300-as sorozat között. A tengelyek nagyobb távolságának köszönhetően az aprító nagyobb adagolási méret kezelésére képes, így azonos adagolóhossz mellett is jelentősen nagyobb kapacitás biztosítható. Az adagoló hossza igény szerint változtatható.

A gépet gyakran használják együtt a 750-es sorozat gépeivel, amikor a termék követelményei több berendezés alkalmazását teszik szükségessé. Az egységet különböző teljesítményű, egyszeres vagy kettős hajtással is fel lehet szerelni, az MMD által kifejezetten erre a célra tervezett fogaskerekes hajtóművek felhasználásával.

Az 1000-es sorozatba tartozó, szabvány, 3-fogas, 5-gyűrűs, 400 kW-os elektromos motorral hajtott aprító nagyjából 60 tonna tömegű.

 

Kéttengelyes aprító: 1300-as sorozat

 

1300 Series Sizer

Az 1300-as sorozatot eredetileg nagy teljesítményigényű fedőkőzetfejtési műveletekhez alakították ki a rövid távolságú tehergépkocsis szállítás és a szállítórendszerek kotrógépes rakodásának bevezetéséhez. Mivel a fedőkőzet természeténél fogva folyamatosan változik, az 1300-as sorozatba tartozó aprítók - akárcsak az MMD összes aprítója - képes az anyagok széles skálájának kezelésére, kezdve a nedves, tapadós agyagtól az erősen koptató hatású gránitokig, így tökéletesen alkalmas a fedőkőzetfejtési alkalmazásokhoz.

Ezt a típust sok más folyamatnál is használják szerte a világon. Az 1300-as sorozatot az alkalmazástól függően rendszerint két, állítható teljesítményű hajtással szerelik fel.

Az 1300-as sorozatba tartozó, szabvány, 3-fogas, két 400 kW-os motorral hajtott aprító megközelítőleg 95 tonna tömegű.

 

Kéttengelyes aprító: 1500-as sorozat

 

1500 Series Sizer

Az 1500-as sorozat első darabja egy Észak-Kanadai olajhomok-kitermelő üzem részére készült a korábbi rendszereknél gazdaságosabb rövid távolságú tehergépkocsis szállítás és a kotrógépes kitermelés bevezetéséhez.

Jelenleg ez a legnagyobb kapacitást biztosító egység a kínálatban, de zajlanak a vizsgálatok még ennél is nagyobb teljesítményű aprítók létrehozására.

A bányaipari műveletek mindegyikénél fontos a magas szintű megbízhatóság, a kopásállóság és az alacsony üzemeltetési költség, de még inkább kifejezett az olyan nagy igénybevételt jelentő, mostoha körülmények között végrehajtott folyamatoknál, mint amilyenekhez ezeket az aprítókat elsődlegesen tervezték. Mivel az adagoló hosszának változtatásával most már lehetőség van a kapacitás módosítására, az 1500-as sorozatot még több alkalmazáshoz lehet használni.

A sorozatba tartozó, normál, 3-fogas, két 400 kW-os motorral hajtott aprító megközelítőleg 160 tonna tömegű.

 

MOBIL ÉS FÉLMOBIL EGYSÉGEK

Az üzemeltetők egyre rugalmasabb kitermelő rendszereket igényelnek, ezért a feldolgozó berendezéseket is úgy kell tervezni, hogy azokat számos modern bányaipari módszerhez lehessen alkalmazni. Ennek fényében az MMD olyan egységeket fejlesztett, amelyek bármilyen bányászati módszerhez és bármilyen anyaghoz használhatók. Az aprítók mindegyik típusát be lehet illeszteni bármilyen szállítási rendszerbe.

 

Kerekes egységek

 

Trailer mountedTrailer mounted


Ez a kialakítás csak a kisebb méretű aprítóberendezéseknél áll rendelkezésre, mivel a szállítókapacitás és a közúti szállítás lehetősége is korlátozott számos országban. A kerékkel felszerelt egységeket általában dízelmotor hajtja, míg adott esetben a kihordó szállítószalagot és az adagolót hidraulikus rendszer működteti.

 

Szállítható egységek

 

Transportable unit


Bármelyik aprítóberendezés rászerelhető ilyen egységre; az egyes modulokat úgy tervezték, hogy azokat külön-külön szállítóeszközök szállítják. Ezek az egységek a rögzített berendezésekhez hasonlóan rendszerint elektromos hajtásúak, és kialakításuk az üzemeltető által kiválasztott szállítási módszerhez igazodik.

 

Lánctalpas egységek

 

Fully Mobile Track Mounted

 

Track mounted

 

 

 

 

 


Alighanem ez az aprítók kialakításának legváltozatosabb módja, melyet a legtöbb kitermelési módszerhez hozzá lehet igazítani. Az egység lehet elektromos, dízel vagy kombinált hajtású. Ha az aprítót, adagolót és kihordó szállítószalagot elektromos motor hajtja, a lánctalpas egységet pedig dízelmotor mozgatja, a fő tápkábel csatlakozását az áttelepítés idejére bontani lehet.

MMD and Arcon company logos