ENHU HU
 
 
 
Főoldal / Alkalmazások / Osztályozás  

Osztályozás

     MMD Sizer

 

1978-ban az MMD megalkotta kéttengelyes ásványianyag-aprító berendezésének első változatát. Az 500-as sorozattal indult aprító mára az 1500-as sorozatnál tart, melynek kapacitása meghaladja az óránkénti 12000 tonnát.


  Az MMD berendezéseit és alkalmazásait bemutató katalógus letöltése (5.12 MB) Get Adobe Reader

 

AZ APRÍTÁSI TECHNOLÓGIA ALAPELVEI

 

Az aprító működésének alapelve a következő: két, kis átmérőjű, nagyméretű fogakkal ellátott tengelyt alacsony fordulatszámmal forgat egy közvetlen hajtóműrendszer. Ez a kialakítás három fő elvet egyesít, melyek közösen fejtik ki az aprító hatást. A három fő elv az alábbi:

  1. Háromfokozatú törési erőhatás
  2. A rotorok forgásának rostáló hatása
  3. A csigavonalban elhelyezett fogak továbbító hatása

 

1. HÁROMFOKOZATÚ TÖRÉSI ERŐHATÁS

 

 

1.1 Az első törési erőhatás

First Stage of Breaking

Az első törési erőhatás akkor következik be, amikor a nagyméretű forgó fogak megragadják a tengelyre kerülő anyagot. A fogak több ponton erőt fejtenek ki a rögre, a rögben ennek hatására feszültség alakul ki, és a rög a benne lévő természetes gyengítési pontok mentén széttörik.

   

1.2 A második törési erőhatás

Second Stage of Breaking

A második törési erőhatás a rotor középvonala közelében alakul ki, ahol a három ponton kifejtett terhelés hatására szakítófeszültség keletkezik a rögben. A három terhelési pontot az egyik rotor fogának elülső felülete és a másik rotor szemben lévő fogainak elülső felületei adják. Mivel a legtöbb anyag szakítószilárdsága a nyomószilárdságnak nagyjából 10%-át teszi ki, sokkal kisebb energia szükséges a törés végrehajtásához.

   

1.3 A harmadik törési erőhatás

Third Stage of Breaking

A rotorok középvonala alá helyezett törőrúd az anyagok szakítószilárdságát kihasználva töri szét az áteső méreten felüli rögöket. A törőrúd bordás kiképzésű, a rotoron lévő fogak ezek között a bordák között mozognak. A termék kívánt szemnagyságát a törőrúd emelésével / süllyesztésével lehet állítani.

   
 

 2. A ROTOROK FORGÁSÁNAK ROSTÁLÓ HATÁSA

Rotating Screen Effect  

Az egymással szemben forgó fogazott rotorok lehetővé teszik, hogy a szabadon áramló méreten aluli anyag áthulljon a viszonylag lassan mozgó tengelyek között képződő, folyamatosan változó réseken. Az aprítógépbe betáplált, illetve az első vagy második törési szakaszban képződő, méreten aluli anyag a gravitáció és a forgó tengelyek folyamatos keverő mozgásának hatására folyik át a rotoron. Ha a berendezés töltése az egyik végén történik, a kisebb méretű anyag rakódik le először a hevederre, és a nagyobb méretű anyag kerül felülre, ez mintegy szigetelő réteget képez a por felett, ami környezetbarátabbá teszi a szállítórendszer üzemeltetését.

   

3. A CSIGAVONALBAN ELHELYEZETT FOGAK TOVÁBBÍTÓ HATÁSA

Deep Scroll Tooth Pattern

A csigavonalban elhelyezett fogak a nagyobb darabokat a gép vége felé továbbítják, és segítenek az anyagot elteríteni a rotor teljes hosszában. Ez a funkció biztosítja, hogy a méreten felüli rögök ne kerüljenek be a gépbe.

 

 

Természetesen a fentieken kívül egyéb, még számszerűsítésre váró tényezők is hozzájárulnak az aprítási és anyagtovábbítási műveletekhez. A fejlesztői munka nagy részét azoknak a lehetőségeknek a megkeresése teszi ki, amelyekkel az MMD aprítókkal feldolgozható anyagok választéka szélesíthető. Az alkalmazás-alapú fejlesztési program lehetővé teszi az aprítási technológia gyors fejlődését, és a különféle típusok széles választékának létrehozását. A gyakorlati megközelítést támogatott egyetemi kutatások egészítik ki. A berendezésre ható erők tervezése és elemzése pedig a legmodernebb technológia alkalmazásával történik.  

  Az MMD által forgalmazott aprítók teljes választékának megtekintése

MMD and Arcon company logos